Chega ao mercado unha nova cervexa feita con lúpulo cultivado en Galicia
Chega ao mercado unha nova cervexa feita con lúpulo cultivado en Galicia
España é a nivel mundial un dos países onde máis cervexa se consome. Porén, a produción segue a ser baixa
Hai vinte anos unha empresa galega poñía en marcha no concello coruñés de Abegondo un proxecto para recuperar o cultivo do lúpulo na nosa comunidade
Houbo un tempo no que Galicia foi unha potencia producindo lúpulo. Ás beiras do Mandeo chegaron a recollerse ata 240 toneladas, e isto tendo en conta que un gramo é dabondo para facer un litro de cervexa. Pero isto desapareceu, ata que en 2004 unha empresa galega decidiu recuperar este cultivo nestes terreos do concello coruñés de Abegondo.
E segundo comentan, non foi tarefa sinxela, e non por falta de mercado, senón polos coidados que require esta planta. Din que todo o que aquí se fai é pensando en mellorar a sostibilidade destas plantacións.
E todo isto baixo unha marca, a primeira que a Corporación Hijos de Rivera saca ao mercado nos últimos trinta anos.