Publicador de contidos
Publicador de contidos

Estudantes francesas aprenden como se traballa nas explotacións gandeiras galegas

Estudantes francesas aprenden como se traballa nas explotacións gandeiras galegas

Unha iniciativa que forma parte do programa europeo Erasmus+ en Zas

G24.gal 21/04/2023 20:33 Última actualización 21/04/2023 21:18

Son estudantes francesas que están estes días en Zas para coñecer de primeira man os nosos sistemas de produción, neste caso de produción leiteira. Explícannos como é a súa rutina diaria.

"Empezo o día coa muxidura, logo facer os tenreiros e pola tarde, a muxidura e os tenreiros", di unha das estudantes francesas.

"Empezo o día coa muxidura, logo facer os tenreiros e pola tarde, a muxidura e os tenreiros", afirma outra das estudantes francesas.

A súa estadía en Galicia enmárcase no programa europeo Erasmus Plus, ao que tamén se acollen alumnos galegos.

"Acollina aquí porque o meu fillo tamén foi para Francia e pensei que estaba obrigada a coller unha francesa", sinala unha gandeira da zona.

"Todo o que se refire á granxa, traballan todo, na muxidura, na alimentación", di a responsable dunha das granxas.

Os alumnos galegos fan estadías en Italia, Irlanda e Francia e os de alá veñen aquí. Na escola de formación agraria da Fonteboa coordinan cada ano a mobilidade dun cento de estudantes.

 "É moi positivo, tanto para os que van coma para os que se reciben. Os alumnos amplían o seu angular, o seu proxecto de vida no rural, que é a razón de ser da formación profesional agraria", sinala Luis García.

En maio outros quince estudantes franceses daranlles a remuda nas granxas da zona.

Publicidade
Publicidade
Publicidade
Publicidade