Sobe o prezo do cacao e tocaralles sufrilo aos amantes dos chocolates
Sobe o prezo do cacao e tocaralles sufrilo aos amantes dos chocolates
O prezo desta materia prima incrementouse ata un 80 % nos últimos meses, e iso afecta de cheo as pastelerías e bombonerías que traballan directa e indirectamente con este produto
Unha suba que se debe a unha combinación de factores climáticos e económicos
É un dos produtos estrela de moitas pastelerías, pero o seu prezo disparouse dende principios deste ano. Tanto que case chegou a duplicar o seu prezo e a moitos destes establecementos repercútelles de maneira directa tanto na súa fabricación como na súa venda. E iso que aínda que algúns foron previsores.
O certo é que xa non poden facer fronte a este tipo de prezos. Unha situación que acabará repercutindo no propio consumidor.
É a única saída se queren seguir traballando con esta materia prima. Sobre todo nos pequenos establecementos de toda a vida para poder dar servizo á clientela de toda a vida.
O cacao, un produto que, por certo, cotiza en bolsa, podería converterse a partir de agora en todo un luxo.