A Comisión Europea outorga a indicación xeográfica protexida á carne de boi e vaca de Galicia
A Comisión Europea outorga a indicación xeográfica protexida á carne de boi e vaca de Galicia
O Executivo comunitario eloxiou nun comunicado esta forma da crianza dos bovinos galegos, baseada nun "sistema mixto", dixo, que alterna os pastos ao aire libre coa alimentación en cortello
A Comisión Europea outorgou este xoves a indicación xeográfica protexida á carne de boi e vaca de Galicia, en virtude tanto ao seu sabor e textura, como tamén ao sistema familiar de explotación gandeira e ao método de crianza dos animais, que contén unha alta presenza de pastoreo.
O Executivo comunitario eloxiou nun comunicado esta forma da crianza dos bovinos galegos, baseada nun "sistema mixto", dixo, que alterna os pastos ao aire libre coa alimentación en cortello, aproveitando "os recursos alimenticios dispoñibles e os excedentes das colleitas" da zona.
Segundo Bruxelas, este método de produción "dá lugar a carnes marmoladas que destacan pola súa calidade sensorial", de aspecto tenro e caracterizadas "por ser suculenta en boca e un sabor carnoso profundo e persistente cun resaibo lixeiramente acedo".
Para o Executivo comunitario, isto é debido, en parte, á porcentaxe un tanto superior de graxa intramuscular que ten o bovino galego, que presenta "un perfil lipídico favorable", apuntou, debido a "o seu alto contido relativo en ácidos graxos monoinsaturados e poliinsaturados".
A Comisión Europea estipulou que esta nova indicación xeográfica protexida, un distintivo creado por Bruxelas para acreditar a calidade dos produtos alimentarios, abarca todo o territorio de Galicia e a toda a carne que produzan as razas de bovinos Blonde de Galicia, Brunes de Asturiana dos Vales, Limousine, Blonde d'Aquitaine, Friesian e Alpine Brown.
No comunicado, Bruxelas tamén destacou que, a día de hoxe, a gandería galega "segue baseándose en pequenas explotacións familiares" onde, ao seu xuízo, "respéctase a simbiose entre a terra, o home e o animal e nas que a alimentación e o coidado do gando transmítense de xeración en xeración".