Publicador de contidos

Publicador de contidos

Consumo limitará a unha vez ao mes os pratos precociñados nos comedores escolares

Consumo limitará a unha vez ao mes os pratos precociñados nos comedores escolares

Rebozados, croquetas e pizzas están entre os alimentos que se prevé acoutar na liña de facer os menús máis saudables 

EP 28/03/2025 12:27 Última actualización 28/03/2025 12:50

O Ministerio de Dereitos Sociais, Axenda 2030 e Consumo ten previsto limitar a unha vez ao mes os pratos precociñados que se sirvan en comedores escolares, entre os que se inclúen "rebozados, croquetas e pizzas".

Así o anunciou o ministro, Pablo Bustinduy, nunha entrevista en Catalunya Radio recollida por Europa Press, na que explicou que a recomendación actual é que se "poñan un máximo de tres" veces ao mes este tipo de pratos, pero na actualidade "polo menos un terzo de colexios sérvenos máis".

Bustinduy referiuse ao impacto da renda na alimentación dos menores e mostrouse convencido de que "todo o mundo quere que os seus fillos coman ben, que teñan benestar e que teñan saúde". Por iso, a pretensión do seu ministerio é "garantir que polo menos esas cinco comidas á semana (no comedor do colexio) ofrezan as condicións para formar hábitos saudables, nutricionais, a todos os nenos independentemente do código postal no que vivan ou de canto diñeiro teñan os seus pais e as súas nais". "Creo que é algo que é razoable, que é sensato", engadiu.

O Ministerio de Dereitos Sociais, Consumo e Axenda 2030 traballa nun Real Decreto de Comedores Escolares Saudables e Sostibles no que se fixará que polo menos o 45 % das racións de froitas e hortalizas que se sirvan nos colexios e institutos deberán ser de tempada, e que polo menos o 5 % do gasto mensual que cada comedor escolar destine á compra de produtos debe usarse para adquirir alimentos de produción ecolóxica.

Ademais de instar o consumo de froita nos comedores escolares con maior frecuencia, prohibirá o consumo de bebidas azucradas nas comidas. Ademais da limitación dos alimentos ultraprocesados e hipercalóricos, deberase ofrecer carne e peixe que cumpran os estándares de calidade nutricional, e aumentarase a cantidade de legumes e cereais integrais nos menús escolares.

O real decreto apostará por circuítos curtos de produción e polos alimentos de proximidade para acceder así a produtos máis sostibles, de calidade e que fomenten as economías locais.

Publicidade
Publicidade
Publicidade
Publicidade
Pódeche interesar

Publicador de contidos