España cumpre no trámite de Albania (1-0)

Italia empatou no minuto 98 e eliminou a Croacia, que tiña a clasificación no peto

G24.gal 24/06/2024 22:18 Última actualización 24/06/2024 22:54

España cumpriu o trámite fronte a Albania. Cun once cheo de xogadores non habituais e reservando o groso dos titulares nas dúas primeiras xornadas para pensar nos oitavos de final, o equipo de Luis de la Fuente gañoulle por 0-1 a Albania.

Ferrán Torres marcou o gol do partido no minuto 13 ao cruzar un pase en profundidade de Dani Olmo. Comezara moi forte a selección española con ocasións de Merino e Joselu e o gol era consecuencia dese dominio. A partir de aí acougou moito España, que seguiu dominando á inocente Albania pero sen xerar moitas oportunidades.

O segundo tempo principiou cunha clara de Joselu, que rematou de xeito acrobático un centro de Grimaldo. De La Fuente comezou a facer trocos para reservar a Laporte e deulle a posibilidade de debutar a Fermín. O partido baixou de ritmo e Albania aproveitou para buscar o gol e ter así algunha posibilidade de clasificación. Pero o marcador non se movería e España rematou a primeira fase con pleno de puntos.

Italia salva os mobles no último minuto

A Croacia só lle valía a vitoria para seguir nesta Eurocopa e durante moitos minutos tivo a clasificación grazas a un gol de Modric (minuto 55), que fallara un penalti na acción inmediatamente anterior.

Italia carecía de recursos, ata que no minuto 98 apareceu Zacagni para marcar cun remate cruzado pola escuadra e salvar o segundo posto mandando para a casa a Croacia.