Hermasa fai 50 anos con presenza en 70 países
Hermasa fai 50 anos con presenza en 70 países
A compañía viguesa traballa para 9 de cada 10 conserveiras que hai no mundo
A compañía viguesa Hermasa celebrou o seu cincuenta aniversario cunha penetración activa en máis de 70 países dos 5 continentes e con presenza en 9 de cada 10 grandes marcas conserveiras de calquera parte do planeta, datos que puxo en escena nun acto que se celebrou este mércores en Vigo con autoridades e empresarios.
Sara Rodríguez Guede, presidenta de Hermasa, analizou a evolución da empresa desde os seus inicios nunha pequena nave en Teis á actualidade. Indicou que tratan de "dar as mellores solucións tecnolóxicas" á industria conserveira do atún e a sardiña.
O delegado do Goberno en Galicia, Pedro Blanco, lembrou que España financiou o desenvolvemento da empacadora máis rápida do mundo, que fabrica Hermasa, á que considerou "líder mundial en tecnoloxías do sector conserveiro".
O presidente da Xunta de Galicia, Alfonso Rueda, valorou que "as grandes empresas galegas son familiares", como Hermasa, e teñen unha "cultura empresarial propia, a que ten moi en conta o contorna, o lugar onde se nace, onde se traballa e onde se pretende seguir crecendo" porque "segue onde se fundou e desde aquí traballa para todo o mundo".
Rueda considerou a Hermasa o 'Silicon Valley' da industria conserveira en Galicia, e unha firma "intelixente", que non se resistiu á "evolución" e que tivo "capacidade para integrar os intereses de todo o mundo: propietarios, traballadores e clientes, os que esperan unha nova innovación desta fábrica".
Á presidenta de Hermasa coñeceuna Abel Caballero, alcalde de Vigo, cando lle deu clase na universidade. O primeiro edil vigués considerou a esa empresa "unha marca inigualable", con "corazón e con alma".