O coruñés Damián Ramos, bronce en contra o reloxo nos Xogos de París

É a terceira medalla galega en París

G24.gal 04/09/2024 15:36 Última actualización 04/09/2024 17:16

O ciclismo español seguiu a primeira hora da tarde deste mércores coa súa xornada triunfal nos Xogos Paralímpicos de París 2024. Nun día para a disputa das contra o reloxo das distintas clases, Damián Ramos mantivo o pleno de medallas, tres de tres tras a disputa da súa proba, para o equipo español. É a terceira medalla galega en París.

Ramos colgou a medalla de bronce na clase C4, que agrupa a ciclistas coa coordinación algo limitada nun lado do corpo e nas extremidades inferiores. Fíxoo tras quedar a 1:19 do francés Kevin lle Cunff, gañador con 36:46 por diante do tamén galo Gatien lle Rousseau, que quedou a 0:31 do gañador.

Ramos fixo boa o seu espectacular primeira parte do percorrido, de 28,4 quilómetros nos arredores de Clichy-sous-Bois, onde se situaron a saída e a meta. Foron dúas voltas ao circuíto que as clases disputadas pola mañá realizaran nunha ocasión.

O galego, que tirou nesa metade inicial, cedeu despois terreo, pero conseguiu amarrar a medalla de bronce.