A OMS estuda considerar o edulcorante aspartamo como potencialmente canceríxeno
A OMS estuda considerar o edulcorante aspartamo como potencialmente canceríxeno
Trátase dun ingrediente non calórico habitual en bebidas 'light', doces e outros produtos alimentarios
É un dos edulcorantes máis utilizados en todo o mundo na industria alimentaria. O aspartamo é 200 veces máis doce que azucre, pero moi baixo en calorías, de aí o seu éxito.
Está presente en moitos produtos da gama cero calorías, pero tamén en bebidas enerxéticas, gomas de mascar, lambonadas e incluso produtos farmacéuticos, aínda que non é doado identificalo no etiquetado.
Hai máis de 20 anos que o aspartamo está no punto de mira polo seu potencial canceríxeno.
"Hai estudos de hai anos que reflectían iso e todo apuntaba por aí, o que pasa que tardaron moito, moito", conta un médico.
A Axencia Internacional de Investigacións sobre o Cancro, un órgano que depende da OMS, está agora avaliando se o aspartamo ten substancias canceríxenas e todo apunta a que si.
Haberá que agardar ao día 14 que van anunciar os resultados. Saberemos se o retiran do mercado ou establecen unha nova dosificación máis axeitada para o consumo humano.
"Hai un principio en toxicoloxía que dice que nada é inócuo e todo é tóxico só depende das doses pero despois hai produtos que tamén o tabaco e esas cousas non?, iso xa en función de cada quen", conta un veterinario.