Recuperan o trigo do país para facer pan galego
Recuperan o trigo do país para facer pan galego
Hai cinco anos creouse unha asociación que prové a IXP de Pan de Galicia
Temen que o prezo do cereal se altere pola guerra de Ucraína
Trigo autóctono, das variedades caaveiro e callobre, é o que está aquí sementado, nunha leira de Vilalba. Foi aquí onde xurdiu, hai xa cinco anos, unha iniciativa para producir trigo do país. Toda a produción vai destinada ao mercado galego, en concreto para a IXP Pan de Galicia.
Con todo, o sector non é alleo á crise orixinada pola guerra de Ucraína.
A escalada de prezos xa se nota, pero aventurar a canto se pagará é complicado. O que si observan é que cada vez hai máis persoas interesadas en producir trigo do país.
A principal eiva é a rendibilidade do cultivo do trigo.
A produción de trigo autóctono, de momento é reducida, pero pode converterse en estratéxica en función de como evolucione o mercado.