Publicador de contidos
Publicador de contidos

Analizan a viabilidade de cultivar trigo sarraceno na Limia polo aumento da demanda

Analizan a viabilidade de cultivar trigo sarraceno na Limia polo aumento da demanda

O seguinte paso sería crear unha industria transformadora

É un produto idóneo para os celíacos, que representan o 1 % da poboación

O trigo sarraceno é un pseudocereal de alto valor proteico e apto para celíacos
G24.gal 06/06/2024 15:50

A demanda do trigo sarraceno é cada vez maior pola alta porcentaxe de persoas alérxicas ou intolerantes ao glute. Un grupo de investigación do Centro Tecnolóxico da Carne está ensaiando a viabilidade deste pseudocereal na Limia e se o seu cultivo e transformación podería ser un potencial negocio en Galicia.  E é que o un por cento da poboación é celíaca.

O trigo sarraceno é un gran ancestral, un pseudocereal, nada ten que ver coas gramíneas, resistente ao cambio climático.  Cocido como o arroz, en folerpas ou en fariña para panificación, ten un alto valor proteico.

Se os resultados do cultivo na Limia son frutíferos, o seguinte paso do proxecto sería crear en Galicia tamén unha industria da transformación.

Publicidade
Publicidade
Publicidade
Publicidade