Publicador de contidos

Publicador de contidos

Restaurantes de todo o país reproducen a receita do caldo de gloria de Rosalía

Restaurantes de todo o país reproducen a receita do caldo de gloria de Rosalía

Unha receita extraída do poema "Miña casiña, meu lar", que é toda unha alegación ao poder reconstituínte do caldo para calmar non só a fame, senón tamén o frío e a pena

G24.gal 26/02/2025 14:13 Última actualización 26/02/2025 14:40

"Fun chegando á miña casa

toda rendida de andar;

non tiña nela frangulla

con que poidera cear".

Era un día chuvioso o que describe Rosalía no seu poema, que relata o desánimo con que chegou á casa, chea de fame e de frío.

"Con un pouco de unto vello

que o ben soupen aforrar

e ca fariñiña munda

xa tiña para cear".

"Os ingredientes do caldo de gloria, como dicía Rosalía, son a base que tiña ela cando chegou á casa: pataca, fabas, grelos, repolo e unto. E o bolo de fariña, que nós non o botamos sempre polos celíacos, para que poidan comer o caldo", explica Pablo Otero, cociñeiro do Mercado da Ponte de Ourense.

"Botamos as fabas e o unto para darlle un pouco de sabor e, cando estea medio cocido, engadimos o grelo, o repolo e a pataca ao final. Sobre 45 minutos, non debe estar moito tempo para que non colla moito sal", conclúe.

"Fixen un caldo de groria

que me soupo que la mar,

fixen un bolo de pote

que era cousa de envidiar".

Publicidade
Publicidade
Publicidade
Publicidade