Publicador de contidos

Publicador de contidos

O prezo da carne de tenreira dispárase nos últimos meses, chegando aos tres euros

O prezo da carne de tenreira dispárase nos últimos meses, chegando aos tres euros

Detrás desta suba hai distintos factores, como o aumento do custe de produción ou o peche de explotacións

Tamén inflúe a alta demanda dende outros puntos de España e Marrocos

0 seconds of 0 secondsVolume 50%
Press shift question mark to access a list of keyboard shortcuts
Keyboard Shortcuts
Play/PauseSPACE
Increase Volume
Decrease Volume
Seek Forward
Seek Backward
Captions On/Offc
Fullscreen/Exit Fullscreenf
Mute/Unmutem
Seek %0-9
00:00
00:00
00:00
00:00
 
A calidade da tenreira galega segue atraendo os compradores
G24.gal 26/03/2025 20:24 Última actualización 26/03/2025 21:03

Nótase nas carnicerías e no súper, o prezo da tenreira disparouse nos últimos meses. Rubén Castro, propietario da carnicería Hermanos Castro en Pontevedra, explica que "dende hai uns seis meses subiu uns tres euros o quilo".

O seu irmán e socio, Martín Castro, detalla que a carne "levaba moitos anos estancada".

"Hai máis de 20 anos xa estaban as costeletas a 10 euros o quilo, agora que estean a 14 ou 15 non é raro co que cambiou a vida en 20 anos", di Martín Castro.

Detrás desta suba, diversos factores. Dende os custos de produción, ao peche de explotacións ou a venda cara a outros puntos de España.

Os irmáns Castro engaden que "se está explotando moito a carne para fóra tanto para Madrid como para Valladolid, Asturias e Marrocos, veñen por tenreira galega e soben os prezos.

"Os produtores teñen máis gasto e non dan os números. Son xente xubilada ou a punto de xubilarse e as novas xeracións non queren seguir con iso, e pechan", explica Martín Castro.

Con todo, a calidade da tenreira galega segue atraendo os compradores. Os expertos confían en que os prezos se estabilicen nos próximos meses.

Publicidade
Publicidade
Publicidade
Publicidade