O encoro de Cachamuíña tínguese de verde por un afloramento de cianobacterias
O encoro de Cachamuíña tínguese de verde por un afloramento de cianobacterias
A Confederación Hifrográfica está a realizar análises e o concello do Pereiro de Aguiar aclara que a captación de auga da traída non se fai neste encoro
A seca, o baixo caudal dos ríos e as elevadas temperaturas están provocando a aparición de tóxicos nas augas.
Un exemplo é o río Loña ao seu paso polo encoro de Cachamuíña, no concello do Pereiro de Aguiar.
A Confederación Hidrográfica Miño-Sil (CHMS) alerta da presenza de cianobacterias. Os técnicos detectaron estes días toxicidade na agua e están a realizar máis análises para asegurarse de que a que se canaliza para o consumo dos fogares é apta.
No Concello do Pereiro de Aguiar aseguran que os controis son continuos estes días e lembran que a captación para o consumo se fai dende outro encoro que está limpo de cianobacterias.