Zubimendi tira co muro de Dinamarca

A selección española logra unha sufrida vitoria e colle o primeiro posto no seu grupo da Liga das Nacións

G24.gal 12/10/2024 22:29 Última actualización 12/10/2024 22:39

A selección española derrotou a Dinamarca por 1-0 na terceira xornada da Liga das Nacións, un resultado que lle permite superar ao seu rival e colocarse como líder con 7 puntos -Dinamarca ten 6-. Ata o minuto 80 non se moveu o marcador. Foi Zubimendi, cun lanzamento desde a frontal da área, que petou nun defensa e se comeu Schmeichel, o que acadou o gol da vitoria.

Moito antes tiña que ter chegado o gol de España. Fabián Ruíz, Morata e Lamine Yamal puideron mover o marcador no primeiro tempo pero non estiveron atinados. Na segunda parte intensificouse o dominio e seguiron chegando as ocasións pero sen o acerto do gol. O gol de Zubimendi tivo a súa dose de suspense porque o colexiado tardou tres minutos en conceder validez ao tanto por unha posición dubidosa dun dianteiro no momento do remate do xogador da Real Sociedade. Dinamarca xa non tivo capacidade de reacción e estivo máis preto o segundo gol español que o do empate.