Publicador de contidos
Publicador de contidos

A chuvia e as temperaturas suaves favorecen a proliferación dos cogomelos de inverno

A chuvia e as temperaturas suaves favorecen a proliferación dos cogomelos de inverno

As cantarelas e a lingua de vaca son as especies que máis se están a comercializar en fresco

Félix Aragunde 05/11/2024 20:05 Última actualización 05/11/2024 20:23

Ao contrario das últimas campañas, este outono está a ser abondoso en cogomelos. As chuvias e mais as temperaturas suaves favoreceron a proliferación dos fungos nos montes de todo o país. Tras varias campañas en que apenas houbo fungos, este outono está a ser xeneroso.

Níscaros, cantarelas ou lingua de vaca son algunhas das especies que se están a comercializar en fresco. E nesta empresa vilalbesa tamén envasaron boletos para que o produto estea dispoñible durante todo o ano.

Luz Divina Castelo, de Champivil: "En comparación co ano pasado, cunha seca que non se lembraba, este ano tivemos máis boletos. E agora estamos coa exportación en fresco de cogomelos de inverno, con lingua de vaca e mais cantarelas cibarius e tubiforme".

Estas especies comerciais de cogomelos teñen un gran valor gastronómico. Ben o saben no restaurante Os Cachivaches, en Lugo, onde preparan pratos de temporada con arroz e fungos.

Alejandro Méndez, cociñeiro: "Moito mellor traballalos en temporada. Na arrocería Os Cachivaches facemos arroces, pratos individuais como boletos a baixa temperatura e algún segundo prato como salteados de cogomelos con ovo e crema de pataca trufada".

No caso de cogomelos invernais coma a lingua de vaca, a maior parte da produción expórtase en fresco a Francia, Bélxica ou Italia.

Os arroces cos cogomelos de temporada fan as delicias dos comensais Os arroces cos cogomelos de temporada fan as delicias dos comensais
Publicidade
Publicidade
Publicidade
Publicidade
Pódeche interesar