Estudantes de cociña de Lugo aprenden novas receitas con porco celta
Estudantes de cociña de Lugo aprenden novas receitas con porco celta
Queren elevar esa carne 100 % galega ata a alta cociña
Mazá, coello, queixo ou troita son algunhas das combinacións escollidas
Elaborar a carne de porco celta de xeito moi diferente ao habitual. É o que aprenden os alumnos do IES Sanxillao para tirar o máximo proveito das propiedades desta raza autóctona galega.
Os profesores achegan a idea do menú, pero os futuros cociñeiros xogan cos sabores, texturas e combinacións.
Con coello, con troita, con mazá ou con queixo. As posibilidades que ofrece a carne de porco celta son enormes e permiten achegalo á alta cociña e ás receitas máis elaboradas. Os futuros Estrela Michelin aprenden como preparalo de xeito que este produto de quilómetro cero se converta nun manxar.
A formación xurdiu dun acordo entre o instituto e a asociación de criadores ASOPORCEL.