Publicador de contidos
Publicador de contidos

Galo de Vila de Cruces precociñado: un manxar dispoñible este Nadal

Galo de Vila de Cruces precociñado: un manxar dispoñible este Nadal

A asociación de criadores e a empresa Culinaria porán no mercado 350 exemplares 

Venderanse ao baleiro asados ou guisados ao xeito tradicional

Son galos sen castrar criados en liberdade durante un ano

G24.gal 03/12/2021 14:38

Sempre se venderon frescos, pero este Nadal tenemos a oportunidade de comer os primeiros galos de curral precociñados. Chegarán ás tendas gourmet asados ou guisados ao xeito tradicional, con patacas e verduras, e só haberá que quentalos. 

"Van nunha cazola envasados ao baleiro e teñen unha caducidade de 30 días", explica Manuel Araújo, xerente da empresa Culinaria.

"Deste xeito crean valor engadido, fan dunha materia prima extraodinaria gastronomía e logran levala polo mundo adiante", engade o conselleiro de Medio Rural, José González.

Un convenio entre a asociación de criadores de Vila de Cruces e a empresa de restauración Culinaria fai posible esta iniciativa, que busca promover a carne dunhas aves que non se castran e se crían de xeito artesanal durante todo un ano. 

Tito Mariño, presidente da Asociación de Criadores de Vila de Cruces, engade que "os galos están sempre en liberdade e se alimentan co cereal e a verdura que nós mesmos cultivamos".

Este Nadal só se venderán 350 exemplares precociñados. Pero a idea é ampliar mercado a medida que esta carne gañe adeptos, porque, din aquí, que quen proba, repite.

Publicidade
Publicidade
Publicidade
Publicidade