Mozos franceses fórmanse en Galicia para seren gandeiros
Mozos franceses fórmanse en Galicia para seren gandeiros
Dous rapaces de 16 anos aprenden as técnicas galegas en Palas de Rei
Proceden da zona de maior produción de Europa, a 1.700 quilómetros de Galicia
Estes mozos veñen do Franco Condado, a zona de máis produción de leite de Europa, onde conflúen Suíza, Francia e Alemaña. Aínda así, optaron por formarse en Galicia, atraídos polos altos índices de produción galegos en explotacións con pouca terra. Valoran moi positivamente a experiencia e cren que o aprendido será de moita utilidade.
"Realicei todas as tarefas que se realizan na granxa. Unha experiencia moi positiva", conta Lucas Faivre, futuro gandeiro.
Os rapaces viñeron a Palas de man dun programa europeo en que participa a escola Fonteboa. Con eles chegaron dúas profesoras tamén francesas que avalían o seu traballo na explotación.
"A miña función é supervisar que cumpriron co traballo asignado e que aproveitaron este programa da Unión Europea", explica Salomé Nommée, a titora dos mozos.
Na granxa están encantados co labor dos mozos e cren que os intercambios son moi útiles para que os futuros gandeiros coñezan outras formas de traballo e para que decidan, tamén en Galicia, seguir no sector.
"Unha experiencia moi positiva e uns rapaces moi traballadores. Gustaríanos repetila", asegura Carlos Dablanca, da SAT San Miguel.
Tanto Lucas como Yanis xa pensan en regresar a Galicia o vindeiro ano para seguir aprendendo.