Publicador de contidos
Publicador de contidos

Os ovos de galiña de Mos entran na alta restauración

Os ovos de galiña de Mos entran na alta restauración

Os cociñeiros pagan máis de seis euros por cada ducia

A carne de galiña vella tamén accedeu aos restaurantes de alta gama

G24.gal 04/01/2024 20:25 Última actualización 04/01/2024 20:35

Esas son as características dos ovos de galiña de Mos. Un manxar que está a ser a sensación en restaurantes tan coñecidos como o Diverxo de Madrid ou o Tizona de Logroño, famoso polas súas tortillas. As claves: un manexo e unha alimentación totalmente artesanais e unha xenética privilexiada.

"Non podemos ter máis de 125 galiñas. Así, todo o proceso é artesanal e reflíctese na calidade", explica Francisco Monasterio, presidente de Avimós.

Os restauradores pagan incluso máis de 6 euros por cada ducia destes ovos tan cotizados como escasos. E é que a especie está en perigo de extinción e só hai 6.000 poñedoras fronte ás 25.000 que serían precisas para saír do risco. Pero os criadores prefiren ter menos produción para non renunciar a un método de cría que produce uns ovos e carne de altísimo valor engadido.

"Isto é como os percebes. Non sempre hai produto porque non sería de calidade", conclúe o presidente de Avimós.

Ademais dos ovos, a carne de galo e, sobre todo, de galiña vella, tamén se están atopando un importante oco no sector da alta restauración.

Publicidade
Publicidade
Publicidade
Publicidade