A Ribeira Sacra propón unha "colleita en verde" para facer fronte aos excedentes de produción
A Ribeira Sacra propón unha "colleita en verde" para facer fronte aos excedentes de produción
Poránse en contacto cos viticultores con contrato en 2023 e que quedaron sen vender a uva o ano pasado, máis de 300, para saber cantos estarían interesados
Coas cepas espidas, é tempo de poda e de preparar as viñas para próxima colleita. Na Ribeira Sacra fano pendentes do excedente de produción provocado pola caída de consumo do viño tinto a nivel global e os efectos a pandemia. Para facerlle fronte dende o Consello Regulador propoñen unha colleita en verde.
Poranse en contacto cos viticultores con contrato en 2023 e que quedaron sen vender a uva o ano pasado, máis de 300, para saber cantos estarían interesados nesta medida.
O Consello regulador solicitou, ademais, reducir a produción por hectárea, nas variedades tintas, de 9.500 a 7.500 quilos nunha aposta pola calidade fronte ao rendemento.