Publicador de contidos

Publicador de contidos

Un congreso debate en Vigo fórmulas para atraer consumidores de peixe

Un congreso debate en Vigo fórmulas para atraer consumidores de peixe

Expertos en saúde, consumo e nutrición participan no I congreso de Interfish-España 

G24.gal 26/05/2022 14:22

Aínda que o consumo de peixe en España segue dobrando a media mundial, os últimos anos amosan que a tendencia de compra cae. Ademais de promocionar os beneficios dos produtos do mar, o congreso 'Peixe, fonte de alimentación saudable analiza hoxe en Vigo, entre outros asuntos, as razóns deste descenso.

Agás no confinamento, cando a venda de peixe aumentou un 15 %, o consumo de produtos do mar acumula varios anos en descenso, en xeral, en España. En Galicia, a segunda poboación máis lonxeva de Europa, as campañas públicas para fomentalo chegaron a máis de 160.000 cativos desde 2010.

No primeiro congreso de Interfish, a interprofesional pesqueira, que se celebra en Vigo, expertos en saúde, nutrición e consumo analizan as razóns da tendencia descendente.

Os consumidores asocian os produtos do mar á alimentación saudable, pero os nenos e os adolescentes consomen catro veces menos peixe que os adultos. 

Publicidade
Publicidade
Publicidade
Publicidade