Unha raposa, cliente habitual dun restaurante de San Cibrao das Viñas
Unha raposa, cliente habitual dun restaurante de San Cibrao das Viñas
Coma se dun cliente máis se tratase, unha raposa acode cada noite a un restaurante do polígono industrial
Empezou con algo de medo, pero agora pasea entre as mesas e converteuse en todo un atractivo
A historia desta raposa empezou case dous anos atrás, cando deu cun sitio en que a cea estaba asegurada.
"Empezou a vir ás agachadas, por debaixo dos coches e entraba na terraza. Tiña a pel moi mal, víase que non estaba nutrido", conta Floren Santos Caseiro, responsable do local.
Desde camareiras a cociñeiros, fóronse facendo cargo do animal, escolléndolle o menú para darlle unha dieta equilibrada e adaptada á súa natureza.
"Dámoslle despoxos da cociña, o 90 % comida natural. Cando limpamos un 'chuletón' ou unha costela, dámoslle desa carne, para non estragarlle o intestino. Non está afeito a fritos".
E así foron gañando a súa confianza. Cada vez se achega máis, paséase entre as mesas e déixase admirar polo resto da clientela.
"Eu, de feito, deille de comer. Moi sociable, pero come e despois marcha. Non quere contacto físico".
"Estivo aí tranquiliño, coma se fose un can", comenta unha parella.
Vén de noite, para a cea, e non falla nunca.
"Antes viña ás doce e media, unha da noite. Pero co cambio horario, que se fai de noite moito antes, ao mellor ás oito pódelo atopar por aquí", explica Floren Santos.
É case unha mascota, pero non lle deron nome por respecto á súa faceta salvaxe.