A pisa da castaña de Froxán congregou milleiros de visitantes

Recrean un oficio ancestral da serra do Courel

As castañas secas consómense ao longo de todo o ano

G24.gal 08/12/2023 20:12 Última actualización 08/12/2023 20:24

Con 96 anos de idade, Urbano Arza volve realizar unha tarefa coa que tivo que cumprir durante boa parte da súa vida no remate de cada outono. A pisa da castaña. E faino de boa gana, para que non se perda a tradición.

A edición deste ano foi a máis concorrida e milleiros de persoas acudiron ata Froxán para participar dun evento no que tamén se puxo en valor a cultura courelá vencellada aos castiñeiros.

Os abandoxadores, que limpan as castañas, e os pisadores son os que pasan os traballos máis fatigosos. Pero todos coinciden en que o esforzo paga a pena.

Agora as castañas afumadas, pisadas e secas xa están listas para consumir durante os vindeiros meses.

Publicidade
Publicidade
Publicidade
Publicidade
Pódeche interesar
Publicador de contidos