Publicador de contidos
Publicador de contidos

Un terzo dos alimentos que se producen no mundo acaban no lixo

Un terzo dos alimentos que se producen no mundo acaban no lixo

A Organización das Nacións Unidas fai un chamamento a practicar un consumo máis responsable

G24.gal 29/09/2024 14:25 Última actualización 29/09/2024 15:00

Mentres 300.000 millóns de toneladas de alimentos acaban nos vertedoiros de todo o mundo, segundo a Organización Mundial da Saúde máis de 730 millóns de persoas pasan fame. 

Para pór en valor a necesidade crucial de reducir o desperdicio de alimentos, o 29 de setembro celébrase o Día Internacional da Concienciación sobre a Perda de Alimentos. 

Un terzo dos alimentos que se producen no mundo acaban no lixo. E aínda que empeza a haber modelos de éxito na redución da comida sobrante, dende a Organización das Nacións Unidas lembran que as prácticas de consumo máis responsables son posibles. 

Que os alimentos acaben no lixo ten un impacto económico global ao que hai que sumar o punto de vista ético, a fartura e o desaproveitamento do primeiro mundo fronte á fame nas nacións menos desenvolvidas. 

No mundo, ao ano, pérdense, deixan de comerse 300.000 millóns de toneladas de alimentos que serven.

Publicidade
Publicidade
Publicidade
Publicidade