As adegas botan man da tecnoloxía para optimizar a produción e a calidade do viño
As adegas botan man da tecnoloxía para optimizar a produción e a calidade do viño
Drons e robots apoian o labor dos vendimadores
A adega do Rosal participa nun proxecto europeo de intelixencia artificial e robótica
Por aire e por terra, a última tecnoloxía desprégase nos viñedos en pleno arranque da vendima. Os drons facilitan a inspección remota das cepas e crean mapas de risco de enfermidades.
A outra gran baza tecnolóxica actúa por terra: os robots que, en base á información facilitada polos drons, encaárganse de aplicar os tratamentos.
A súa función non acaba aí, porque os robots tamén axudan os vendimiadores a cargare trasladar as caixas de uva.
Chámana agricultura de precisión, e nesta adega xa comprobaron as súas vantaxes.
A adega do Rosal xa se atopa na fase final do proxecto impulsado por dezaseis empresas europeas e oito grupos científicos para facer máis rendibles as tarefas do campo mediante a robótica e a intelixencia artificial.