Publicador de contidos
Publicador de contidos

Enoturismo en tempo de vendima no pazo de Toubes, na comarca do Ribeiro

Enoturismo en tempo de vendima no pazo de Toubes, na comarca do Ribeiro

Os visitantes aprenden a recoller a uva e participan en catas

O percorrido finaliza cunha merenda de produtos galegos

G24.gal 08/09/2024 20:41 Última actualización 08/09/2024 21:04

Un percorrido polas viñas e unha demostración de como cortar os acios sen estragar as uvas. É a primeira clase práctica para un grupo de visitantes desexosos de coñecer a fondo o proceso da vendima no pazo de Toubes, en Cenlle, na comarca do Ribeiro.

"Eu nunca vendimara pero está ben, paréceme unha experiencia enriquecedora".

"Eu son estremeña e a vendima é totalmente diferente, son esportas de 50 quilos que pesan moito e por iso a muller ten complicado ir vendimar. Aquí é máis doado".

"Si, a vendima parece que nada, pero o que é agachar o lombo e coller as uvas e poñelas... E despois falta o que é facer o viño, pero a verdade é que moi ben".

"Se fose baixar o lombo todo o día pois igual non viñas con tantas ganas, pero se despois hai algo para comer".

O percorrido polas viñas inclúe unha cata para ir coñecendo as principais variedades autóctonas.

"E tamén lles mostramos como desas variedades saen tipos de viño distintos. O viño do Ribeiro é unha mestura de todas por iso despois facemos unha cata de costeira-treixadura, que ten todas estas variedades, e rematamos cunha merenda de produtos galegos no pazo de Toubes".

A vendima no Ribeiro comezou a finais de agosto pero a partir deste 9 de setembro abrirán a maioría das adegas.

Publicidade
Publicidade
Publicidade
Publicidade