Publicador de contidos
Publicador de contidos

Horas de cola nas pastelerías para facerse co prezado roscón de Reis

Horas de cola nas pastelerías para facerse co prezado roscón de Reis

Nas pastelerías e panaderías galegas con máis sona xa levan días vendendo este manxar

Nas pastelerías con máis sona levan días xa despachando o roscón
G24.gal 06/01/2023 13:41

Seis de xaneiro, día de abrir agasallos e de comprar o tradicional roscón de Reis. Nas pastelerías e panaderías galegas con máis sona xa levan días vendendo este manxar, que é o máis demandado cada mañá de Reis. 

O tradicional roscón é o culpable da longas ringleiras ás portas da céntrica pastelaría da Coruña con máis sona, que leva despachando este producto hai case sesenta anos. 

"É o mellor da Coruña. Hai que facer cola dúas horas todos os anos". "A min non me gusta que sexa duro. Este ten máis manteiga e é máis rico". 

Unha espera mesmo de horas que, a pesar do madrugón e do frío, se ve compensada. 

"Xa fai anos que sigo esa tradición e é un pracer pasar aquí unha horiña". "No meu caso, por tradición. Había uns anos que non viña pero este ano animeime. Merece a pena". 

Para moitos, almorzar hoxe con este prezado doce ou mesmo de postre no xantar é o auténtico agasallo de Reis.  

"Eu vou levar tres ou catro, reparto coa familia". 

Aquí xúntanse clientes habituais con ocasionais. E outros, primeirizos.  

"Veño todos os anos. Só nestas datas en concreto, a comprar un par de roscóns". "É o primeiro ano. Non podo dicir nada. Dixéronme que estaba moi bo e probarei". 

Con agasallo ou con faba, con froita confeitada ou sen ela, a tradición do roscón de Reis non decae co paso do tempo e que segue herdándose dunha xeración a outra. 

Publicidade
Publicidade
Publicidade
Publicidade