Publicador de contidos
Publicador de contidos

Lindo e Castaño, dous bois de Sarria, vendidos en Valladolid como produtos de luxo

Lindo e Castaño, dous bois de Sarria, vendidos en Valladolid como produtos de luxo

Os dous animais teñen sete anos e suman 3.000 quilos de carne

Son embaixadores do vacún vello galego no mercado castelán

G24.gal 24/10/2023 19:23 Última actualización 24/10/2023 21:05

A fisiognomía dos animais, a calidade dos pastos e forraxes e o manexo que fan os gandeiros galegos levan a que o vacún vello estea cada vez máis cotizado. Así, unha carnicería de Valladolid non dubidou en percorrer os 350 quilómetros que a separan de Sarria para facerse con Lindo e Castaño, dous bois de raza rubia galega de sete anos criados nesta gandería de Albán.

Co manexo conséguese a famosa infiltración da graxa e uns canais que poden chegar aos 800 quilos de carne. O seu destino, a alta restauración e, neste caso, tamén a elaboración de embutidos e de chacinas. É o resultado dun traballo ben feito durante sete anos. 

O comprador dos bois confía en que só os costelares se venderán por máis de 7.000 euros. Eso si, previamente terán que estar ata 120 días nas cámaras de conservación.

Publicidade
Publicidade
Publicidade
Publicidade