Máis de trinta recoñecidos 'chefs' cociñan en Galicia por unha boa causa
Máis de trinta recoñecidos 'chefs' cociñan en Galicia por unha boa causa
Entre todos os cociñeiros suman 73 estrellas Michelin e cociñarán para 300 persoas
A recadación irá nesta edición para a Asociación Galega da Síndrome de X Fráxil
Máis de 30 recoñecidos cociñeiros españois reúnense en Galicia para o evento solidario Estrelas solidarias no Camiño, que organiza dende hai anos o restaurante Casa Barqueiro de Negreira.
O presidente da Xunta Alfonso Rueda almorzou este luns con eles e agradeceu o seu labor para impulsar o turismo de calidade.
Entre todos os chefs suman 73 estrellas Michelin e cociñarán para 300 persoas cun fin solidario. A recadación irá nesta edición para a Asociación Galega da Síndrome de X Fráxil, a principal causa xenética de discapacidade intelectual.
O presidente da Xunta destacou a importancia deste evento para darlles visibilidade a enfermidades raras coma esta. Alfonso Rueda dixo que os chefs son "aliados fundamendamentais" para unha oferta turísitica de calidade en Galicia.
Os cociñeiros Martín Berasategui, Lucía Freitas, Elena Arzak e Manuel Costiña súmanse dende hoxe ao paseo da fama dos chefs que se inaugurou o ano pasado en Negreira. No encontro participan varios galegos, como Pepe Solla, Yayo Daporta, Javier Olleros ou Pepe Vieira.