Medalla de ouro internacional para unha augardente galega
Medalla de ouro internacional para unha augardente galega
É unha augardente vella que repousa quince anos en barricas de carballo
Foi galardoada nos prestixiosos premios Bacchus
Seleccionar os mellores bagazos da Ribeira Sacra, escoller as partes máis valiosas da destilación, os corazóns, e deixar o líquido durante un mínimo de quince anos en barricas de carballo francés da rexión de Limousine.
Eses son os pasos que seguen nesta adega do Saviñao para elaborar a súa augardente vella. Un produto moi diferenciado que acaba de obter un dos máis importantes recoñecementos internacionais.
A familia leva dende mediados do pasado século elaborando licores e viños na Ribeira Sacra.
Así, seguen fielmente algunhas das tradicións pero tamén introducen no mercado produtos novos, como o caso da augardente vella, para chegar a públicos máis amplos e para poñer en valor a calidade das bebidas da IXP Oruxo de Galicia.
A augardente branca que elabora esta familia do Saviñao tamén recibiu unha medalla de prata no certame Bacchus.