Un colleiteiro de Cenlle experimenta co viño branco en barrica
Un colleiteiro de Cenlle experimenta co viño branco en barrica
Emprega acios seleccionados de treixadura
Esta fin de semana participará na feira do viño de Cenlle
A crianza en barrica é un proceso normalmente reservado para os tintos e tostados, pero esta alberga treixadura.
Cristian Rodríguez Vázquez, adega Viña Carpazal: "É unha barrica de carballo francés. Nós temos unha hectárea de treixadura e imos meu pai e mais eu seleccionar os mellores acios. O máis común é meter tintos en barrica, pero ao ser unha adega pequena queremos estar sempre innovando".
É unha aposta coa que esta adega de Cenlle sorprendeu na última edición da feira do viño do Ribeiro, onde tamén conquistou o público co seu tinto de selección, primeiro premio de colleiteiros na cata popular.
José Antonio Rodríguez Fernández "Rodri", adega Viña Carpazal: "Sénteste o máis feliz do mundo ao ver que o que ti fas lle gusta a moita xente".
É unha das adegas que esta fin de semana participan na festa do viño de Cenlle. Media ducia de colleiteiros abren as portas das súas adegas para que veciños e visitantes poidan degustar os seus caldos.
Os colleiteiros, que teñen que elaborar os viños coa súa propia uva e menos de 60 mil litros ao ano, son unha figura representativa da viticultura do Ribeiro.
"Comprar botellas, etiquetas e rollas por separado sae caro. Non podemos competir en prezo e temos que saír adiante con calidade", explica Rodri.
Teñen unha produción de 6.000 botellas ao ano e din que non foi fácil abrir mercado, pero os recoñecementos anímanos a seguir traballando.