Publicador de contidos

Publicador de contidos

Maridar o queixo co café ou catar o mellor panetone do mundo: as experiencias do Fórum Gastronómico

Maridar o queixo co café ou catar o mellor panetone do mundo: as experiencias do Fórum Gastronómico

A décima edición vén cun programa repleto de estrelas da cociña, entre elas Marsia Taha, a mellor cociñeira da América Latina

Na segunda xornada do Galicia Fórum Gastronómico Elena Arzak falou da importancia das cores na gastronomía

G24.gal 24/03/2025 14:38

Unha estrela da gastronomía como Elena Arzak explica as súas investigacións sobre o impacto da estética dos pratos. Neste foro, polo que en tres días pasarán máis de 25.000 persoas, o intercambio de coñecemento e a innovación son os obxectivos principais. 

Están os mellores do mundo, en case todas as especialidades. Desde os vexetarianos ata os panetones. E entre os máis de 200 expositores hai propostas como combinación de queixo e café, batallas de sumilleres e todo tipo de catas, de xamón ou de bombóns con aliño de aceite de oliva.  Porque despois de dez anos de andaina, o Galicia Fórum Gastronómico é un lugar onde os mellores do mundo din que veñen a aprender.

"E para iso temos este ano 30 estrelas Michelin", dixo o director de programación do Galicia Fórum Gastronómico, Pep Palau.

"Tes que ir evolucionando, eu non cociño como hai dez anos. E para iso tes que vir aquí coas túas propostas e ver as propostas dos outros", engadiu a cheh Elena Arzak.

Hai un espazo especial para os produtores quilómetro cero, que traballan, comercian e cociñan coa intención de xerar un impacto social positivo no lugar.

Publicidade
Publicidade
Publicidade
Publicidade