Publicador de contidos
Publicador de contidos

Recuperan pombais en Allariz para a cría de pichóns de uso gastronómico

Recuperan pombais en Allariz para a cría de pichóns de uso gastronómico

No municipio ourensán quedan en pé trece destas antigas construcións

A carne dos pombiños xa se pode degustar e queren ampliar produción

G24.gal 15/03/2023 20:17 Última actualización 15/03/2023 20:36

De tamaño similar á codorniz pero cun sabor e textura moi diferentes e moi diferenciados.

Así é a carne de pichón, a cría do pombo de menos de tres semanas de vida, que se serve agora en restaurantes de Allariz e que hai décadas era parte da gastronomía galega.

Unha empresa de Allariz está a promover a recuperación da cría dos pichóns mediante os pombais. Unha práctica de séculos pero que levaba moito tempo abandonada en Galicia.

É unha actividade gandeira máis pero precisa da rehabilitación ou nova construción destas particulares estruturas.

En Allariz hai ata 13 pombais en pé con formas e tamaños moi diferentes. Agárdase que boa parte deles se poidan rehabilitar e dedicar á cría do pichón para que sexan de utilidade.

As pombas son as únicas aves que, pola súa conduta poden ser criadas neste tipo de construcións.

Publicidade
Publicidade
Publicidade
Publicidade
Pódeche interesar