Publicador de contidos
Publicador de contidos

Un bar de praia de Cabanas, na lista dos mellores de España

Un bar de praia de Cabanas, na lista dos mellores de España

Tapas Magazine leva anos destacándoo

O local tamén estivo na lista Forbes

G24.gal 07/07/2024 19:59

Chámase Los Pinares, está sobre a area da praia da Magdalena, en Cabanas, e a revista gastronómica Tapas vén de incluílo entre os 26 mellores de España. Leva anos recibindo esta distinción, entre outras. Estivo incluso na lista Forbes.

"Se ti lle das á xente o que a ti che gustaría que che deran e o fas con cariño porque che gusta e gozas vendo a xente pasándoo ben, eu creo que non hai máis segredo que ese", asegura o propietario José Manuel Saavedra Pérez.

Los Pinares ten unha carta curta, traballada con produto de proximidade. Unha das súas especialidades é a paella cabanesa: un arroz caldoso con berberechos que rexistraron na oficina de patentes e do que sacan ao día máis dun cento de racións.

"Elaborado con moito cariño, produtos da zona e un berberecho de aquí, da ría, superfresco", explica María Jesús Darriba, a xefa da cociña.

"Nós non temos pokes nin cousas desas raras. Temos comida galega orixinal. Os tomates cóllense en María José, aí ao lado, os percebes aí, as parrochas igual. É todo de aquí", asevera José Manuel.

O local está ao pé dun piñeiral, nunha praia de area branca e augas tranquilas. Algúns clientes van só comer pero outros botan o día alí.

"A comida, espectacular; e a praia, cos nenos encantados. Seguramente repitamos", di un dos clientes. 

"Un bar de praia de Galicia de toda a vida", define outro.

José Manuel é a terceira xeración á fronte do bar, que se levantou nos anos 50. O antigo merendeiro frecuentado por pescadores é hoxe un restaurante de verán que bota man da intelixencia artificial para as reservas e que busca dar un servizo inclusivo.

"Xa temos carta en Braille para persoas invidentes, en linguaxe de signos para persoas que non escoitan e agora certificámonos como o único local de toda Galicia para persoas con autismo", conta o propietario.

A revista Tapas, que foi premio nacional de gastronomía en 2015, define Los Pinares como un referente na comarca.

Publicidade
Publicidade
Publicidade
Publicidade